Събота сутрин с две деца

За протокола: единият е на година и осем месеца, а другият на 2 месеца. Ще се ориентирате кой кой е (:

04:00 – Дамян се буди за среднощна закуска. Кърмя 20-30 минути, не го преобувам и го връщам да спи. Вадя краката на Филип от межу решетките на леглото и го връщам обратно надълго да си спи (той не се събужда). Лягам.

7 и нещо – алармата на Иво звъни и той става, оправя се и излиза за репетиции. Аз промрънквам, че в хладилника има баница, да си вземе.

7:30 – Дамян се събуди и го гушкам при мен да подремна още малко. Той така или иначе обикновено към 9 иска да яде.

8:20 – Филип изкрещява “татиииииии”. Обяснвам сънена, че тати е на работа и да се крещи по-тихо, че бебето спи.

8:22 – Оставам внимателно бебето и ставам. Слагам Филип на тоалетната да си върши, каквото има за вършене, събирам му дрехи, чорапи, пантофи и ги нося в хола готови. Взимам го от тоалетната и го обличам. Дамян, спи, слава Богу! Почвам аз да се порзсънвам.

8:45 – Направила съм овесени ядки на Филип и го слагам на столчето. Той обаче иска “кеки” (no idea!). Дамян реве. Скачам.

9:00 – Давам на Филип царевица да яде сам от кочана, докато аз вече кърмя. Още не съм приключила, когато той пожелава и от другата закуска, която вече трябва аз да я давам с лъжица (докато продължавам да кърмя Дяман). Искаше и книжка да чете, докато яде и, разбира се, не тая дето е на масата, а “гугу” (друга).

9:30 – Оставям Дамян, свалям Филип от стола. Връщам се при Дамян, за да го преобуя. Филип иска кончето, което е зад масата и не го достига. Оставам полугол Дамян, давам кончето и се връщам. Филип: “Пей!” Почвам да пея “Ние сме войници, ще вървим напред…”. Филип си язди кончето доволен.

9:45 – Дамян е преобут и пак заспива, Филип вече не се интересува от мен. Реди си стикитата по пода и пее “Пипи, йейа, Пипи, йейа” (Филип и леля).

сутрин с две деца

Първите два часа са най-тежки! После вече мога да ида да пишкам, да си изпия водата и да си направя кафе, след което да си просна прането, да пусна нова пералня и да си разтоваря миялната.

11:30 Свекърва ми идва на помощ да изведе Филип, а аз си почвам готвенето и сядам да напиша нещичко за някой в блога (:

Добър ден! Аз съм най-щастливата майка на света! ❤

One thought on “Събота сутрин с две деца

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s