Иван и Иван, които ме разплакаха

В събота ме разплакаха двама Ивановци. Единият е топ стрелецът на Балкан Ботевград, който си даде старите нови кецки (обувани веднъж) на момче, което не познава с надеждата, че ще му донесат късмет и ще го запалят още повече за любимия баскетбол. Другият Иван е 17-годишната надежда на монтанския Слава-99, който беше дошъл до новата зала в Ботевград след като трогна един успял играч със своето отношение към баскетбола.

87040-33dc67f3a46abbdc384560b08ecff605.jpg.620x350_q85_crop

Лилов беше обявил, че ще подари кецовете си на онзи, който напише най-хубавите думи на тема “Какво за мен е баскетбола” (без правописни грешки). Русимов изля сърцето си в десетина изречения и се сдоби със зелено-жълтите лодки (все пак са 48-ми номер!)

Разпитах адашите набързо (отбелязвам ги с първата буква от фамилиите, очевидно защо):

  1. Име и години: Л: Иван Венциславов Лилов, 26г. Р: Иван Русимов, 17 години
  2. Представи се с три думи: Л: Щур, амбициозен и трудолюбив Р: отдаден, добър, уверен
  3. От колко време играеш баскетбол: Л: От 15 години Р: 4 години
  4. Къде играеш в момента: Л: Балкан Ботевград Р: Монтана – БК “Слава 99”
  5. Кое е най-ценното, което си взел от играта: Л: Научи ме да не се предавам пред трудностите Р: Дисциплина и воля, хиляди емоции, страхотни хора и много други…а и свалих някъде 10 кг 😀
  6. Коя е най-гомлямата жертва, която си правил за нея: Л: Често съм отсъствал от училище за да мога да ходя на състезания и тренировки Р: Правил съм много жертви, със здравето си, със свободното си време, с приятелите си, прекараното време в залата в дни на лични празници на мен и на близките ми, но знам, че не е било напразно!
  7. За какво мечтаеш в баскетбола: Л: Да играя в голям европейски клуб Р: Мечтая живота ми да е свързан с баскетбола по какъвто и да е начин, играч, треньор или нещо друго няма значение, важното е да съм максимално близо до любимата игра.
  8. Кви качества са нужни, за да успееш в баскета: Л: Упоритост и талант Р: Дисциплина, талант, интелигентност, амбициозност и постоянство
  9. Пожелай нещо на феновете: Л: Пожелавам им любимият им отбор винаги да побеждава и да бъдат здрави Р: Пожелавам на всички да са живи и здрави, да не спират да слушат сърцето си и да преследват мечтите си

Ивановците бяха трогнали не само мен. Влади Лазарова ако пишеше с молив, сигурно щеше да подпали хартията със своя урок по доброта:

Балкан загуби от Лукойл, но Иван Лилов победи. Доказвайки, че един жест понякога може да бъде безценен. Показвайки нагледно колко малко се иска да бъдем добри.

Писах и през лятото за Лилов. Надявам се и за Русимов да пиша пак (:

П.П. Днес пък православната църква празнува Св. Иван Рилски. Просто отбелязвам (:

2 thoughts on “Иван и Иван, които ме разплакаха

  1. Пиши,Мирянка!Умееш да пишеш,а за мен е удоволствие да чета! ❤

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s