за какво протестирам?

питат ни какво искаме да постигнем с тези протести. и с право. никому не е нужен протест в името на самия протест. малко наивно е да мисли някой, че десетки хиляди млади хора, описани като “знаещите, можещите и работещите” излизат след тежък работен ден просто, за да освободят стреса.

протест 2013макар да не знам как точно ще стане, аз знам какво искам. знам защо друсам 4-месечния си син по паветата:

  • на първо място да спрат да ни третират като малоумна сган, която ще приеме всяко безобразие на онези, които сме избрали ДА НИ СЛУЖАТ!
  • искам нови избори, с нов регламент, с промени в съответните закони, за да имат равен шанс всички;
  • на новите избори искам да видя партии с реални проекти – платформи, разбираеми за хората. не празни обещания, а аргументирани планове;
  • искам ново дясно. не обединение на раздраното старо дясно, а ново. с хора, които МОГАТ да си поделят властта, за да я използват за реализиране на смислени политики;
  • най-много искам силна християнска партия. не за да влезе в управление. не. а за да е в опозиция. да има реален морален коректив на управляващите. активни, истински християни и в другите партии. и тук ще цитирам една позната, която споделя за християните в политиката във Финландия:

in Finland we have active Christians in politics. Sometimes they are attacked by the media, but they stick there and do not give up. They are like the salt and light in the political field, preventing corruption and maintaining transparency. Finland is among the less corrupted countries in the world, and it is all because of our Christian values in the society. This is what I wish and pray for Bulgaria. It IS POSSIBLE.

наясно съм, че само с протести не става. някой трябва да си изцапа ръцете с политика. някой, който досега не е посмявал да припари до свинщината, в която се е превърнала тя. но не един или двама. има достатъчно млади и не дотам млади, образовани, морални и смели хора. виждам ги в бизнеса, виждам ги и в НПО – останали или завърнали се в България, за да работят и отгледат децата си тук.

с вяра, че всичко това е възможно и с молитва да стане реалност довечера съм пак пред МС, НС и на Орлов мост.

#ДАНСwithme #ignorevolen #катарзис #оставка

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s