къде ви са детските книжки?

малко ми е рано да пиша за детски книжки, но моментът го изисква. в столична библиотека стартират чудесна кампания за набиране на книги за най-малките читатели. Жюстин също писа по този повод.

до 20-ти декември в Детски отдел на пл. Славейков може да дарите книжка или пари за купуване на книжки. от библиотеката ще изготвят списък с необходимите и за зимната ваканция тъкмо ще си имат придобивки!

ако ме познаваш, се досещаш, че аз ще даря Мечо Пух (и продължението!), Библия за деца и евентуално нещо на английски, ако намеря подходящо.

 

като бях малка обаче четях други неща. спомням си, че плащах глоби на библиотеката в Ботевград, защото държах в нас една книга окло година и половина. беше за различите породи кучета. тогава познавах всички квартални градски улични кучета, но понеже бяха пумиярчета, трябваше от другаде да се образовам за породите. е, сега съм повече коткарка, но с умиление си спомням, че благодарение на библиотеката научих повече за кучетата!

и така, каня те най-чутиво – дари книжка за Детски отдел на Столична библиотека, за да могат и за да искат!! и нашите деца да четат!20121025-205743.jpg

One thought on “къде ви са детските книжки?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s