всичко друго може да почака

по принцип съм от онези, които не спят от тревоги, когато имат несвършена задачка или неизпълнен план. това май не личи от начина, покойто бях зарязала блога в последните месеци (мислех да напиша ‘седмици’, ама си станаха месеци).

причината да не се тревожа, че десетките редовни читатели на блестящия ми блог са останали без стойностно четиво (малко самоирония никога не вреди) е, че малкия човек, който нося в себе си има нужда мама да е спокойна. някак си всички “големи и важни” неща направиха стъпка назад в списъка с приоритетите ми.

това ме подсеща да споделя с вас урока за живота, който един професор дал на своите суденти (фактите са ми убягнали).

та, професорът взел един буркан, който нарекъл ‘буркана на живота’. в него сложил 2-3 тенис топки и попитал студентите дали бурканът е пълен, на което получил положителен отговор. добавил 7-8 камъчета между топките, задал същия въпрос, за да получи същия отговор и направил отново същото след като изсипал шепа пясък между топките и камъчетата.

накрая професорът обяснил, че така е и с живота- тенис топките са големите, важните неща, които са достатъчни, за да запълнят живота ни – семейството, приятелите, вярата, работата и др. камъчетата са други важни неща, които допринасят за пълнотата – кола, къща и др. пясъкът представлява онези неща, които добавяме към живота си, за да е по-плътен – забавления, джажди, блог! и пр.

ако сипем първо пясъка и камъчетата, няма да остане място за топките.

ето и първата снимка на най- новата ми тенис топка:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s