за блога

Този блог дойде преди време, за да изпълни няколко задачки:

  • Понеже ми се струва, че безвкусицата крещи, ще ми се “вкусицата” да не мълчи. Естествено, слагам блога си във втората група, но никого не ангажирам с мнението си (:
  • Често се захващам с разни мини проектчетанаправи си сам“. Понеже черпя идеи и съвети от други хора, които споделят неща в нета, реших да върна жеста. Сръчните ми проекти (DIY – do it yourself) вписвам на английски, за да са достъпни до по-голяма аудитория.
  • Друга важна цел на този блог е да ми помогне да онагледя за себе си темите, които ме вълнуват. Затова простете ако тук ви е твърде хаотично и разнородно. Така е и в моята глава.
  • Не на последно място – живо се вълнувам от теми, свързани с несправедливостта в обществото, забравените ценности, псевдоценностите на деня и др. подобни.
  • В последствие станах съпруга и майка и последните ми публикации са основно свързани с опита ми в тези две сфери.

По темите свързани с градинарство най-често пише мама. тя е любител градинар и много й се получава. изнудвам я да споделя опита си, а за трибуна ползваме това ъгълче в уеб пространството.

Понеже travel mode-a ми е на английски език (а често и някои душетресения), когато някое пътуване ме вдъхнови, споделям впечатления in English.

2 thoughts on “за блога

  1. за тоша, че е хаотично и разнородно при теб, ето нещо от мен 🙂
    Свиквайки с хаоса, той започва да работи в наша полза. Франкл, който е живял 5 години в концентрациония лагер Аусшвитц твърди, че „не е толкова важно, какво ни се случва през живота. Към едно и също нещо ние можем да се отнасяме така или иначе“.
    През целия ми живот се уча, че не аз планувам и творя, а че животът планува и твори на мое място. Аз имам възможност да се напасна към обстоятелства и така да стана по силна. Тогава не боли толкова, докато се боря и не хабя енергия.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s